Najdlhšie golfové odpaly z múra Spišského hradu dosiahli Košičania

31.05.2009 Levoča

Spišský hrad 31. mája (TASR) – O vytvorenie ustanovujúcich slovenských rekordov pri diaľkovom odpaľovaní golfových loptičiek z múra Spišského hradu sa postarali dva Košičania.
Dohliadajúci komisár z agentúry Slovenské rekordy Igor Svitok dnes informoval TASR, že v mužskej kategórii sa najviac darilo Milanovi Sopkovi. Jeho loptička po odpale letela do vzdialenosti 390 metrov. V súťaži žien si najlepšie počínala Soňa Jenčušová s výkonom 266 metrov.
Do tohto netradičného zápolenia, ktorému dali usporiadatelia názov Golf \"FUNNY\" na Spišskom hrade, sa v sobotu 30. mája zapojilo 40 súťažiacich. V tejto súvislosti na obvodovom múre západnej časti hradu organizátori vytvorili improvizované golfové ihrisko s umelým trávnikom s plochou asi 16 štvorcových metrov, z ktorého lietali loptičky do vymedzeného sektora.
V priebehu dvoch hodín tak golfisti v tejto disciplíne smerom na Spišské Podhradie odpálili celkom 120 označených loptičiek. Tie potom pri určovaní vzdialeností hľadalo v rojnici celkom 20 pomocných rozhodcov.
Víťazi tejto disciplíny prevzali okrem cien aj certifikáty a ich výkony budú publikované v Knihe slovenských rekordov. Podujatie v spolupráci s Európskym domom Spišská Kapitula a mestom Spišské Podhradie, pripravila spoločnosť CREO ART Košice, ktorá získala certifikát za kreatívny a ojedinelý námet na vytvorenie slovenského rekordu.
 

Vyberte región